Nešović promašio pobjedu

Budućnost slavila u Vršcu

Nešović promašio pobjedu

M. Šljivak

Veoma uzbudljivu utakmicu odigrali su u Vršcu Hemofarm i podgorička Budućnost u okviru 11. kola ABA lige, a na kraju su slavili gosti rezultatom 78:77.

Budućnost je tokom čitavog susreta imala prednost. Prvi period su dobili 23:20, da bi na poluvrijeme otišli sa sedam poena prednosti 45:38.

U nastavku utakmice i dalje bolja igra gostiju iz Podgorice. Na kraju trećeg perioda imala je Budućnost jedanaest razlike 65:54, no u posljednjih deset minuta Hemofarm igra odlično, te je utakmica odlučena u zadnjim sekundama.

Krstović je pri rezultatu 77:77 pogodio samo jedno slobodno bacanje, da bi domaći imali napad za pobjedu.

Bh. reprezentativac Aleksej Nešović je pokušao sve sam završiti, ali je promašio ulaz pod koš, te Budućnost slavila u ovom susretu.

Krstović i Anderson su ubacili po 15 poena za pobjednički sastav, dok je na drugoj strani Boris Savović ubacio isto 15 poena, ali je imao i fantastičnih 17 skokova.

Aleksej Nešović je susret završio sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.