Repeša: Ne bi bilo nezasluženo da je Partizan dobio

Cedevita u finalu ABA lige

Repeša: Ne bi bilo nezasluženo da je Partizan dobio

E. Škorić

Trener Cedevite Jasmin Repeša smatra da ne bi bilo nezasluženo i da je Partizan prošao u finale ABA lige.

Cedevita je u Beogradu slavila sa 81:79 uz trojku Nolana Smitha uz zvuk sirene. Tako će u nedjelju dva zagrebačka kluba igrati finale regionalnog prvenstva iako su u polufinalu bili autsajderi.

Osim toga, Cibona i Cedevita će igrati u Euroligi sljedeće sezone, što je velika stvar za hrvatsku košarku.

"Trebala je biti veća razlika na poluvremenu, ali su se oni vratili spuštanjem odbrane i trojkama. Ne bi bilo nezasluženo da je Partizan pobijedio, nije bilo objektivno da zadržimo ritam i u drugom poluvremenu", rekao je Repeša, dodavši:

"Ovo je euroligaški nivo. Bio nam je cilj da dominiramo u čvrstini i skoku, to smo ispunili i to je bio prvi uslov da dobijemo utakmicu. Ključno je da smo u trenucima kada je izgledalo da je gotovo našli mirnoću. Čestitam momcima".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.