Košarkaš Zvezde nakon Radničkog

Scott: Pobijedili smo i to je jedino važno

Košarkaš Crvene Zvezde Michael Scott bio je presretan nakon pobjede nad Radničkim u polufinalu ABA lige.

Scott je odigrao odličnu odbranu u tom susretu,  uhvatio je i loptu u zadnjem napadu.


Uhvatili ste loptu za pobjedu, za Euroligu.

"Čovječe, sretan sam zbog tima, zbog grada. Čovječe, nije još gotovo, imamo još jednu utakmicu sutra, probat ćemo pobijediti sutra i završiti sa tim".

Kakav je osjećaj?

"Čovječe, bila je to luda sezona. Jako sam uzbuđen. Imali smo sezonu punu uspona i padova.  Momci se bore, trenutno prolazimo kroz teške trenutke, ali osjećaj je sjajan".

Da li je u ovoj utakmici sažeta čitava Zvezdina sezona?

"Definitivno, definitivno, bili smo u fantastičnoj formi, pa smo naglo pali u jako kratkom vremenskom periodu. Radimo ono što treba da radimo. Pobijedili smo i to je jedino važno, sve ostalo treba zaboraviti".

Jedan dan odmora i onda utakmica za prsten. U drugom susretu Igokea i Partizan, ko bi tu mogao slaviti? Ko je jači?

"Igokea je domaćin, Partizan je u dobroj formi, zaista dobro igraju, tako da njih vidim u finalu, mislim da mogu doći do pobjede".

Sedam poena prednosti dvije minute prije kraja, da li si mislio da je sve gotovo?

"Lagao bih kada bih rekao da nismo bili u teškoj poziciji. Cijela mi je sezona proletjela pred očima. Bila je loša situacija, ali na kraju smo uspjeli".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.