Sindis Demić: Postojao je imperativ pobjede

Nakon plasmana Bosne u polufinale Kupa BiH

Sindis Demić: Postojao je imperativ pobjede

Osim što se Bosna sinoćnjom pobjedom nad Borcem u Boriku (77:83) uspjela plasirati na završni turnir Kupa BiH, ta utakmica imala je još jednu važnost kada su mladi košarkaši u redovima studenata u pitanju.

Po prvi put ove sezone postojao je imperativ pobjede.

O ovoj karakteristici četvrtfinala protiv Borca govorio je za SportSport.ba i Sindis Demić, koji je sa 15 poena umnogome pridonio ovoj pobjedi tima iz našeg glavnog grada.

"Bila je ovo važna pobjeda za nas i činjenica da je postojao imperativ pobjede samo je uvećao ovaj uspjeh. Znali smo već od ranije koji su ciljevi postavljeni pred naš tim. Nije uopšte bilo loše da je ovakav jedan zadatak, a što je bio obavezan prolaz u final four kupa i postavljen pred našu ekipu, jer je tako nešto i važno za mlade igrače. Pritisak, pritisak pobjede je nešto na što se moramo navići i ponavljam još jednom, drago mi je zbog pobjede pod imperativom", rekao je nakon utakmice S. Demić kratko se osvrnuvši na istu.

"Susret je obilježila prava rezultatska "klackalica". U jednom trenutku imali smo i 11 poena prednosti, ali jedna tehnička, slobodna i par uspješnih šuteva za tri poena igrača Borca i ta prednost se istopila. Međutim vratili smo se u igru. Mislim da smo treću četvrtinu odigrali veoma dobro. Na kraju je Hodzić imao dva polaganja i uspješna slobodna bacanja i pobjeda je bila naša", komentar je ovoga igrača Bosne nakon utakmice u kojoj je opet pokazao da njegova forma ulazi u određenu konstantu.

"Složio bih se da je u mojoj igri bilo oscilacija. Ali, možemo to posmatrati i kao klasičnu šutersku priču, nekada ide bolje, nekada ide lošije. U ovom trenutku najvažnije je da kolektivna igra uvijek promoviše nekoga drugog, koji će iskočiti u prvi plan. A, vjerujte mi, u ovom trenutku najvažnija mi je upravo timska igra i naše ponašanje kao jedne zrele ekipe."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti