Široki prokockao pobjedu protiv Cibone
U jednoj jako brbenoj utakmici Cibona je na Pecari svladala Široki WWin

Poraz Širokog

Široki prokockao pobjedu protiv Cibone

M. Šljivak, foto: Marko Karačić

Košarkaši Širokog Wwin poraženi su večeras na Pecari od ekipe Cibone rezultatom 89:81 u susretu 19. kola ABA lige.

Prva četvrtina je donijela vrlo efikasnu i dobru košarku. Oba tima su pogađala sa svih pozicija. Trojke su pogađali u serijama, Cibona je imala većim dijelom vodstvo, ali je naš prvak ipak prvu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 22:21.

Veoma izjednačenja košarka je viđena u drugoj četvrtini. Igralo se poen za poen, a boljom igrom u samoj završnici prvog poluvremena, Cibona na odmor odlazi sa četiri poena prednosti 41:37.

Široki je već na otvaranju drugog dijela serijom 4:0 stigao do poravnanja. Ipak, Cibosi su ponovo uspjeli stvoriti značajniju razliku, te su nakon sredine igre u trećoj dionici imali sedam poena prednosti 54:47.

Nije se Široki predavao već su na nešto više od minut do kraja oni imali tri poena prednosti 63:60, a u posljednju četvrtinu se ušlo sa poenom prednosti u korist Širokog 65:64.

Posljednju dionicu Široki je bolje otvorio, te su stvorili na smaom početku šest poena prednosti 72:66, a u 35. minuti su otišli i na najveću prednost do tada na utakmici od deset razlike 78:68. Ipak, Cibona velikom serijom od 10:0 dolazi do proavnanje, pa se u posljednje dvije i po minute ušlo neriješenim rezultatom 78:78. 

Uspjela je Cibona potom i povesti 83:81, a dominirao je Žižić koji je potom još jednom imao 2+1 situaciju koja je odvela Cibonu do plus pet 86:81. Do kraja su Cibosi poveććali prednost na osam razlike za sigurnu pobjedu.

Žižić i Strawberry su predvodili Cibonu sa po 24 poena u ovom meču, dok je Ramljak za Široki ubacio 22 poena.

"Kontroliramo rezultat i igru 35 minuta i onda nevjerojatno padamo. Popustila nam je koncentracija i u obrani i u napadu i izgubili smo praktično dobivenu utakmicu. Kad primiš 21 koš u zadnjih 5 minuta ne možeš dobiti utakmicu. Žao mi je, ali utakmica se igra 40 minuta.", rekao je trener Širokog Damir Vujanović nakon utakmice.

Naravno, puno zadovoljniji mogao je biti gostujući trener Danijel Lutz koji je izjavio:

"Neke utakmice smo izgubili kad smo mislili da ćemo slaviti. Znali smo što nas čeka u Širokom, domaćin je imao sve argumente za pobjedu, no moji igrači su se izvukli i preokrenuli rezultat u zadnjih pet minuta. Čestitam im na tome, a Širokom na odličnoj utakmici."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.