Široki prošao Radnika

1/8 KUP BiH

Široki prošao Radnika

Jučer je odigran odgođeni susret osmine finala KUP-a BiH u Bijeljini između domaćina KK Radnik i HKK Široki WWin.

Momčad Ivana Velića opravdala je ulogu favorita u ovom susretu i na kraju slavila rezultatom 66:82.

Širkobriježani su tokom cijele utakmice bili bolja momčad, imali su vodstvo koje nisu ispuštali do samog kraja. Domaći su najbolje zaprijetili u zadnjoj četvrtini kada su sa -18 četiri minute do kraja dobrom serijom došli na -9, međutim, iskusni Jakov Vladović je  sa dvije trice vratio sigurno vodstvo Širokom i tada je pitanje pobjednika bilo riješeno.

Najbolji u redovima aktualnih bh prvaka bili su Šakić,Barać i Vladović sa po 16 koševa, dok je kod domaćina Goranović sa 19 poena bio najraspoloženiji, po 13 su ubacili Borovčanin i Radovanović, a Simić je dodao 10.

U četvrtfinalnoj završnici ekipa Širokog će gostovati kod OKK Sloboda, susret je na rasporedu 27.prosinca s početkom u 18:00 sati.


KUP BIH

KK Radnik – HKK Široki WWin 66:82
(21:24, 15:24, 12:14, 18:20)

Dvorana: SD VK; Gledatelja:  400; Suci: Duraković / Zurapović Nožinović , Kasumović

RADNIK: Radovanović 13 , Kokoruš 2 , Lontoš 5 , Manojlović , Erkić , Borovčanin 13 , Tolj 4 , Velaja , Goranović 19 , Krsmanović , Simić 10 Kajmaković . Trener : Jaćimović
ŠIROKI: Vladović 16 , Planinić 8 , Ramljak 9 , Pilepić , Naletilić 2 , Bilinovac , Peršić 3 , Butorac 5 , Šakić 16 , Barać 16 , Kolins 7 . Trener : Velić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.