Studenti u finalu

Bosna bolja od Čapljine

Studenti u finalu

A. Beganović, foto: Marko Karačić

Prvi finalist košarkaškog kupa Bosne i Hercegovine je Bosna ASA BH Telecom, Naime, u prvom polufinalnom susretu sarajevski Studenti su savladali Čapljinu (85:76).

Aktuelni osvajač kupa Bosne i Hercegovine, sarajevska Bosna, i ove godine igrat će u finalu najmasovnijeg takmičenja.

Večeras su Studenti u Širokom Brijegu pred nekih 1000 gledalaca u dvorani Pecara savladali Čapljinu, te su se tako plasirali u finale, gdje će igrati sa boljim iz susreta Široki - Igokea.

Studenti su bolje otvorili susret i tokom prvog poluvremena su imali vodstvo, a na odmor su otišli sa 11  poena viška.

Međutim, košarkaši Čapljine nisu se predavali, te su u drugom poluvremenu dobrom igrom uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Naime, sedam minuta prije kraja na semaforu je stajalo 68:67 za Čapljinu, no onda Pašalić po0stiže pet uzastopnih poena, te ponovo Bosni vraća prednost, koju do kraja Studenti nisu ispuštali iz ruku.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Pašalić sa 22, te Đurasović sa 18 poena, dok su kod Čapljine najučinkovitiji bili Brkić sa 25, te Rimac sa 24 poena.

KK Čapljina - KK Bosna 76:85 (41:52)
Dvorana: GSD Pecara; Gledatelja 1000; Suci: Zurapović, Kralj,Marić

KK ČAPLJINA: Blažević, Zdravković 6, Rimac 24, Lerić 2, Brkić 25, Gligora 8, Galić 5, Matić 6,Jelčić, Jurković, Jelčić Mario, Pervan. Trener: Hrvoje Vlašić.

KK BOSNA: Radić 2, Hodžić 7, Hot, Batina 9, Damjanović 4, Djurasović 18, Čamdžić 8, Demić, Rahimić 13, Krušlin 2, Mujić, Pašalić 22. Trener: Dejan Parežanin

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.