Studenti u Širokom brane naslov prvaka

Danas počinje završnica Kupa BiH za košarkaše

Studenti u Širokom brane naslov prvaka

Danas i sutra u Širokom Brijegu igra se završnica Kupa BiH za košarkaše. Naslov prvaka osvojen prošle godine u Čapljini brani ekipa sarajevske Bosne.

Lider Lige 13 u polufinalu igra protiv Čapljine koja i ove sezone igra u dobroj formi. Momčad Hrvoja Vlašića će u Širokom Brijegu imati veliku podršku svojih navijača i daće sve od sebe kako bi savladala mladu ekipu Studenata, te se na taj način plasirala u veliko finale koje je na programu sutra.

Bosna u domaćem prvenstvu igra sjajno. Malo ko je očekivao da će podmlađena ekipa Dejana Parežanina igrati na ovom nivou, ali su Pašalić, Krušlin, Batina, Čamdžić, Hodžić, Đurasović i ostali mladi igrači Bosne pokazali da se radi o igračima vrijednim svake pažnje.

U drugom polufinalu sastaju se bh. predstavnici u NLB ligi, Široki i Igokea. Široki je zbog prednosti domaćeg terena, ali i igračkog kadra, sigurno prvi favorit za osvajanje kupa, ali ne treba otpisati ni Igokeu.

Momčad Slobodana Klipe je protiv najjačih rivala u Jadranskoj ligi pokazala da može dobiti bilo koga, pa ne bi previše čudilo ako dobiju i Širokog na njihovom parketu. Ko god osvoji Kup nema sumnje da ćemo u ova dva dana imati priliku gledati najbolje što domaća bh. košarka nudi u ovom trenutku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.