Trofej pripao košarkašicama Čelika

Završen Kup za košarkašice

Trofej pripao košarkašicama Čelika

Odlična košarkaška predstava, šlag na tortu košarkaškog kupa Bosne i Hercegovine pružile su ekipa Čelika i Jedinstva BHT.

Od početka utakmice dominacija Čelika na parketu zeničke Arene, u prvoj četvrtini odlaze na plus sedam poena (15:8), a do poluvremena razlika je bila mnogo veća 39:22. Već na kraju druge četvrtine i po igri i po rezultatu pobjednik je već bio poznat.

Do kraja susreta Jedinstvo nije uspjelo da utjeće mnogo na rezultat, kraj treće četvrtine priveden je rezultatom 61:40, da bi na kraju u četvrtoj četvrtini Čelik potpuno deklasirao Jedinstvo (26:8) i tako je ekipa Čelika osvojila titulu prvaka kupa BiH.

Najbolje u redovima Čelika bile su Vidović Rada i Pilav Aida sa 24 koša, dok su kod ekipe Jedinstva iz Tuzle najveći doprinos dale Kovačević Zdenka sa 14 i Bečirović Azra sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.