Velika pobjeda Širokog u Ljubljani

Široki slavio

Velika pobjeda Širokog u Ljubljani

M. Šljivak

Košarkaši Širokog Wwin savladali su večeras u Ljubljani Union Olimpiju nakon produžetka 85:82 u 25. kolu ABA lige

Olimpija je dominirala u početnoj fazi meča. Lagano su povećavali prednost, a nakon 10 minuta su imali  prednost od osam poena 19:11. Imali su domaći košarkaši u drugoj četvrtini 17 poena prednosti 34:17, ali je Široki uspio u završnici prvog poluvremena spustiti prednost na samo šest poena zaostatka 38:32.

Vodila je Olimpija cijelim tijekom treće četvrtine. Prednost je išla najviše do 11 razlike, da bi u posljednjih deset minuta Olimpija ušla sa devet poena prednosti 57:48. Uspio je naš predstavnik doći do minus dva 61:59 sredinom posljednje dionice, a u samu završnicu se vodstvom Olimpije 70:67. Poenima Šutala Široki je stigao do 72:72 i produžetka u ovom meču.

U dodatnih pet minuta odlična igra oba tima. Trojkom Šakića Široki je stigao do prednosti 85:82, te su na kraju tu prednosti sačuvali i došli do velike pobjede koja im je zagarantovala ostanak u ABA ligi.

Marko Šutalo je sa 18 poena predvodio Široki u ovom susretu, dok je kod Olimpije Blažić ubacio 17 poena.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.