Vrijedna pobjeda za Tricu Mann Hummel
Trica Mann Hummel

A1 liga

Vrijedna pobjeda za Tricu Mann Hummel

U okviru 8. kola košarkaške A1 lige Bosne i Hercegovine KK Trica Mann Hummel savladala je goste iz Cazina, ekipu Limometala, rezultatom 87:77 (43 :40).

Pred svega stotinjak posjetitelja u dvorani Sportsko rekreacionog centra u Tešnju, domaći košarkaši upisali su treću ovosezonsku pobjedu, i time sebi olakšali put za opstanak u ligi.

Otpor gostiju slomljen je tek u posljednih šest minuta susreta, kada košarkaši Trice sa nekoliko vezanih trojki odlaze na nedostižnih +18. Do kraja susreta ekipa Limometala uspjeva samo ublažiti poraz.

Gostima je ovo tek drugi ovosezonski poraz. Najefikasniji u redovima domaćih bili su Mehuljić s 25, te Jabandžić s 21 poenom. S druge strane u redovima košarkaša iz Cazina istakao se Kapić s postignuta 23 poena. Sudijski par Marković Zoran i Pripoljac Damir, oba iz Zenice, dosta solidno su odradili svoj posao, uz samo nekoliko sitnih pogrešaka, na štetu i jedne i druge ekipe.

Trica Mann Hummel - Limometal 87:77

TRICA MANN HUMMEL:
Dobrijević 2, Bahtić, Babajić, Husetić 10, Baćinović, Jabandžić 21, Mehuljić 25, Lokić, Muminović, Hrvić 11, Zukanovć, Varupa 18.

LIMOMETAL: Jakovljević 7, Protić 17, Halkić, Halilović 8 ,Kapić 23, Kovačević 14, Pejić 8,Ćatović..

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.