Vujošević: Dva boda na Pecari k'o kuća

Široki „izgorio“ od prevelike želje

Vujošević: Dva boda na Pecari k'o kuća

Široki Primorka nije uspio da se ozbiljnije suprotstavi favoriziranom Partizanu u utakmici 7. kola ABA lige na Pecari.

Momčad Duška Vujoševića pregazila je ekipu Damira Vujanovića koja večeras nije reagirala na pravi način. Širokobriježani nisu bili na nivou, šut ih nije išao iako je bila vidljiva želja, no, da bi se dobio Partizan trebalo je puno više od želje.

„Čestitam Partizanu na zasluženoj pobjedi. Željeli smo ih iznenaditi, znali smo da su jači od nas, ali u prevelikoj želji smo napadački loše reagirali. Kad bismo se približili, brzopleto bismo reagirali i sve uprskali, a Partizan je to znao kazniti i pokazao je kvalitetu više.“, rekao je nakon utakmice trener Širokog Damir Vujanović.

Zadovoljan je mogao biti trener Partizana koji se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu, te istakao da su ova dva boda na Pecari velika kao kuća.

„Hvala Širokom na korektno i fer igri, na gostoprimstvu i na atmosferi u dvorani. Na papiru smo mi kvalitetnija momčad, ali to je trebalo prenijeti i na parket. Znali smo da neće biti lako jer je ovo ekipa koja je pobijedila Zvezdu i Olimpiju i da će se na nama pokušati vaditi nakon tri uzastopna poraza. Milosavljević je odigrao kapetanski, ostali su se priključili i osvojili smo dva boda koja su velika kao kuća.“, rekao je Vujošević nakon utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.