Zlatorog pobijedio Hemofarm

Zlatorog pobijedio Hemofarm

M. Šljivak

Utakmicom između Zlatoroga i Hemofarma u Celju otvoreno je 10. kolo regionalne ABA lige. Na kraju je Zlatorog savladao goste iz Vršca rezultatom 76:68.

Domaće je u ovoj utakmici sa klupe predvodio novi trener Ivan Sunara, a ovo je Zlatorogu druga pobjeda u sezoni, nakon što su iznenađujuće savladali Partizan.

Utakmica sa Hemofarmom je bila izjednačena samo u prvih deset minuta, a na mini pauzu između četvrtina otišlo se rezultatom 16:16. Već na poluvemenu Zaltorog je uspio steći veoma dovbrih pet poena prednosti 42:37.

U nastavku su domaći konstatno održavali tu prednost, da bi u posljednjih 30 sekundi ušli sa prednošću od četiri poena, ali i sa napadom za Hemofarm. Ipak, gosti su upropastili priliku da dođu do prilike za preokret, pa je Zlatorog došao do sasvim zaslužene pobjede nanjevši Hemofarmu peti poraz u ABA ligi.

Nikolić je sa 14 poena predvodio domačći tim, dok je Boris Savović sa 19 poena i 8 skokova bio najbolji kod gostiju, za koje je i bh. reprezentativac Aleksej Nešović ubacio 9 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.