Zvezda nemoćna na Pecari protiv Širokog

Velika pobjeda Širokog

Zvezda nemoćna na Pecari protiv Širokog

M. Šljivak

Košarkaši Širokog Wwin napravili su veliko iznenađenje u 24. kolu ABA lige savladavši na Pecari ekipu Crvene zvezde rezultatom 78:74.

Nakon izjednačenih uvodnih minuta i rezultata 6:7 za Zvezdu, Široki sjajnim šutem iz vana, na tri minute do kraja prve četvrtine odlazi na 10 poena prednosti 17:7. Imao je Široki i 14 razlike 23:9, a nakon prve četvrtine naš prvak je imao 11 poena prednsoti 24:13.

Igrali su Širokobriježani fantastično i u drugoj četvrtini. Imali su u nekoliko navrata 18 poena razlike, ali je Zvezda serijom od 5:0 uspjela na dvije minte do kraja poluvremena spustiti prednost na samo 13 razlike 42:29. Poenima Šutala u posljednjoj sekundi Široki je na poluvrijeme otišla sa 14 poena prednosti 48:34.

Široki je uspio u trećoj četvrtini održaati dvocifrenu prednost. Zvezda je dolazila do minus 11 u nekoliko navrata, a prvi put su spustili prednost Širokog na ispod 10 poena na minut i po do kraja treće četvrtine 60:51. Ipak, ponovo je Široki uspio povećati prednost, a ponovo je četvrtina okončana poenima Šutala za 64:51.

Držao je Široki visok nivo igre i u posljednjoj četvrtini. Šutalo je pogađao iz svih pozicija, te je čuvao dvocifrenu prednost Širokobriježana. Igrao je naš prvak dobru odbranu,ali su ipak dopustili Zvezdi da na dvije minute do kraja priđe na samo minus sedam 69:62. Trojkom Radivojevića je Zvezda došla i do 69:65, ali je naš prvak ipak uspio do kraja sačuvati prednost i doći do veoma bitne pobjede u borbi za opstanak.

Marko Šutalo je predvodio Široki sa 21 poenom u ovom susretu, Šakić je dodao 17, a kod Zvezde je Rakočević ubacio 15, a Savović 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.