"Ibra i Balotelli se ne mogu porediti s Caszelyem i Pašićem"

Eric Cantona o "lažnim odmetnicima":

"Ibra i Balotelli se ne mogu porediti s Caszelyem i Pašićem"

Legendarni fancuski fudbaler i dugodišnji kapiten Manchester Uniteda Eric Cantona, nakon uspješne fudbalske karijere posvetio se filmu. 

Na jednom od predstavljanja svog filma Fudbalski odmetnici, koji smo imali prilike gledati i na SFF-u, a u kojem je Predrag Pašić, jedan od glavnih protagonista, Francuz se dotakao Zlatana Ibrahimovića i Marija Balotellija.

"U tom timu nemam ni ja mjesta, a kamoli Balotelli i Ibrahimović. Oni su lažni odmetnici, ok, ponekad uzburkaju sistem, ali su u suštini dio svega toga. Možda ne odgovaraju uzorima koje forsiraju mediji, ali šta su oni ikad ozbiljno učinili protiv sistema", zapitao se legendarni Cantona.

On je rekao da Šveđanin ili Italijan ne mogu da se porede sa njegovim junacima, Čileancem Caszelyjem čiju su majku zatvorili i mučili jer se protivio Pinochetovoj diktaturi ili Predragom Pašićem, legendarnim krilom Sarajeva koji nije napustio grad pod bombama već je trenirao djecu u ratnom okruženju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.