Stefan Raab na bosanskom zapjevao čestitku Zmajevima

Njemačka je luda za Zmajevima

Stefan Raab na bosanskom zapjevao čestitku Zmajevima

Plasman fudbalske reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo, po prvi puta u njenoj historiji, propraćen je sa mnogo interesovanja u regionu, ali ne samo u regionu nego i na cijelom kontinentu.

Zmajevi koje je UEFA i zvanično proglasila najboljom evropskom selekcijom u kvalifikacijama za Mundijal izazvali su i veliko interesovanje medija u Njemačkoj.

Ugledna njemačka TV kuća ZDF, koja je ped dvomeč naše reprezentacije sa Slovačkom gostovala u BiH i pravila prilog o izabranicima Safeta Sušića, ovoga puta je donijela i specijalan prilog o herojski izborenom, historijskom, plasmanu reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetko prvensto u Brazil.

Jedan od najpoznatijih njeačkih TV voditelja Stefan Raab odlučio je dio priče posvetiti i kolegama novinarima iz naše domovine, a prije toga je objasnio da je BiH zemlja, za one koji nisu znali, i da se po prvi put kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo.

Njemačkoj javnosti naša selekcija je logično najinteresantnija obzirom da najveći broj Zmajeva fudbalski hljeb zarađuje upravo u Njemačkoj. 

„Kada cijela zemlja slavi zašto bi novinari bili opušteni i profesionalni, kada cijela zemlja slavi?“, pitali su se sa ZDF-a, dok su prikazivali kadrove slavlja navijača sa voditeljima Face TV-a.

A kada se dio priloga okončao popularni voditelj pitao je gledalište da li u njemu ima Bosanaca, a nakon što se niko nije oglasio, Raadb je kazao:

„Šteta što nema Bosanaca, jer smo se dodatno potrudili da da im čestitamo na bosanskom jeziku“, a onda je Raab prvo pročitao čestitku, a potom istu i zapjevao.

Teško je Raba razumjeti, ali tekst ide ovako:

Na dan ovako,

Jedan želi beskonačnost,

Na dan ovako,

I dalje imamo zauvijek.

Teško shvatljivo, ali simpatično! Hvala Stefane!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.