Zabranjen pristup stranim online kladionicama

Cenzura Interneta u BiH

Zabranjen pristup stranim online kladionicama

E. Škorić

Svi internet provajderi u BiH moraju zabraniti pristup stranim internet stranicama za online klađenje.

Naime, regulatorna agencija za komunikacije BiH (RAK) naredila je provajderima, prema zahtjevu Ministarstva finansija FBiH i Poreske uprave FBiH, da zabrane pristup stranicama za online klađenje.

 

Svi provajderi dužni su to uraditi u roku od 30 dana, a u protivnom, ako to ne urade u narednih mjesec dana, očekuju ih kazne u visini od 1.000 do 50.000 KM.

 

RAK je zatražio zabranu pristupa sljedećim stranicama:

 

www.poker84.eu, www.bet-at-home.com, www.expect.com, www.gamebookers.com, www.bwin.com, www.unibet.com, www.partybets.com, www.betfair.com, www.10bet.com, www.betsson.com, www.bet365.com i www.efbet.com.

 

Nekim stranicama je već sada nemoguće pristupiti, a očito da će u narednom periodu svi provajderi zabraniti pristup na strane online kladionice. Očito je ovo početak cenzure interneta u BiH.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.