Adilović nakon meča

Adilović: Borili smo se, ali falilo nam je sreće

Eldin Adilović nije uspio večeras zatresti mrežu Plzena, a kao najveći razlog ispadanja ističe neiskustvo ekipe u evropskim utakmicama.

Adilović konstatuje kako sama borbenost nije dovoljna, ali da nije bilo ni sreće u pojedinim trenucima.

"Borbenost nije dovoljna, kad treba najviše pregorimo u toj želji. Nismo imali sreće koliko smo imali u Plzenu, primili smo taj naivan gol i tada je sve krenulo neželjenim tokom. Crveni karton nam je dao optimizam, ali to nismo uspjeli da iskoristimo. Plaćamo danak neiskustvu već godinama, ali smo sada godinu dana pametniji i zreliji"., koji je pohvalio navijače.

"Oni su pokazali da su naš 12.  igrač. Dovoljno je čuti onu pjesmu " I da gubiš s 10:0 s Juga bi se pjesma čula", rekao je Adilović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.