Barca ga prodala za 400.000 sada vrijedi 100 miliona eura

Icardi je najveća greška Barcelone

Barca ga prodala za 400.000 sada vrijedi 100 miliona eura

E. Čaušević

Barcelona je jedan od klubova koji mnogo novca ulaže u domaće igrače, te poznato je da je njihova akademija La Masia jedna od najboljih na svijetu.

U posljednjig 15-tak godina katalonska ekipa dobila je mnoštvo talentovanih igrača iz svoje akademije koji su Barci donijeli mnogobrojne titule. Ipak, ima i onih za koje čelnici kluba nisu procijenili da će biti kalibar za prvi tim Barcelone.

Jedan od njih je i Mauro Icardi koji je 2008. godine kada je imao 15 godina stigao u La Masiju. Argentinac je imao ponude mnogih klubova, ali odlučio se za Barcelonu jer od malih nogu navija za katalonski klub. Ipak, samo četiri godine kasnije Barcelona je odlučila da proda Icardija i to je možda i najveća greška ovog kluba.

Katalonci su Icardija prodali Sampdoriji za 400.000 eura, a sada napadač Intera vrijedi nevjerovatnih 100 miliona eura. Icardi je izrastao u sjajnog napadača, a to je najbolje pokazao u pobjedi Intera nad Juventusom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi