Bivši predsjednik Valencije pokušao oteti svog nasljednika

Soler u zatvoru

Bivši predsjednik Valencije pokušao oteti svog nasljednika

M. Šljivak

Španska policija uhapsila je nekadašnjeg predsjednika Valencije Juana Solera, koji je pokušao oteti svog nasljednika na mjestu prvog čovjeka kluba Vicentea Soriana.

Španske list Las Provincias navodi kako je Soler pokušao oteti Soriana zbog navodnog duga od 70 miliona eura, koliko mu je nasljednjik na funkciji trebao isplatiti po preuzimanju kluba 2009. godine.

Policija je prisluškivala Solereve telefonske pozive, te je spriječena otmica Soriana, a Juana Solera očekuje privremeni pritvor, te bi mu uskoro trebalo početi suđenje za pokušaj otmice.

Soler je predsjedničku funkciju Valencije vršio četiri godine u periodu između 2004. do 2008. godine, a kako je bio većinski vlasnik, dionice je prodao Sorianu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.