Dialiba debitovao za Senegal
Trenutak kada Dialiba ulazi u igru

Ipak, još uvijek nije izgubljen za našu selekciju

Dialiba debitovao za Senegal

Bivši fudbaler Željezničara i nekadašnji mladi reprezentativac BiH, Boubacar Dialiba, debitovao je sinoć za A reprezentaciju Senegala u prijateljskom meču protiv Južnoafričke Republike.

Dialiba je u igru ušao u 63. minuti, u susretu koji je zavšio bez golova, a bez obzira na činjenicu da je sinoć igrao za Senegal, Dialiba bi još uvijek teoretski mogao zaigrati za našu reprezentaciju, obzirom da se nova FIFA pravila o pravu nastupa igrača ne primjenjuju na prijateljske utakmice, nego samo na one zvanične takmičarske mečeve.

Podsjetimo, Dialiba je upisao jedan nastup i za mladu selekciju, u meču protiv Velsa, gdje se upisao i u listu strijelaca, a često je govorio kako bi volio igrati za BiH.

Ipak, Senegalci su bili "brži", pa je ovaj odlični fudbaler belgijskog Mechelena, konačno debitovao i za A tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije