Iz Plzena već rezervisali hotele u Helsinkiju i Talinu

Iako su u prvom susretu slavili sa 4:3

Iz Plzena već rezervisali hotele u Helsinkiju i Talinu

Adnan Beganović

Iako su na domaćem terenu u prvom susretu 2. pretkola Lige prvaka savladali Željezničar sa 4:3, iz redova češkog prvaka Viktorije Plzen su sigurni da će ostvariti plasman u narednu fazu takmičenja.

U prvom susretu 2. pretkola Lige prvaka Viktoria je sa 4:3 u Plzenu savladala Željezničar, no i ne baš povoljan rezultat nije zabrinuo čelnike češkog kluba.

Naime, nakon što su u petak saznali ime eventualnog protivnika u 3. pretkolu Lige prvaka iz redova češkog prvaka krenuli su s organizacijom puta za Helsinki ili Talin.

Kako su kuglice prilikom žrijebanja parova 3. prekola Lige prvaka spojile pobjednike parova Helsinki - Nomme Kalju i Viktoria Željezničar, tako su iz redova češkog prvaka već organizovali čarter let za Talin ili Helsinki, te su rezervisali hotele u ova dva grada u kojima bi trebali biti smješteni pred utakmicu 3. pretkola.

Potcijenjivanje ili ne, Česi se već vide u narednoj fazi takmičenje, što će fudbalerima Željezničara sasvim sigurno biti još jedan dodatni motiv pred revaš susret, a mi svi priželjkujemo da već u srijedu ujutro otkažu svoje rezervacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.