Ludogorec siguran, Malmo kiksao a Aktobe iznenadio

Drugo pretkolo LP, prve utakmice

Ludogorec siguran, Malmo kiksao a Aktobe iznenadio

Večeras su na rasporedu utakmice drugog pretkola Lige prvaka, a na teren su prvi izašli šampioni nekoliko respektabilnih evropskih liga.

Ludogorec je rezultatom 4:0 pregazio ekipu Dudelange, a golove su postigli Abalo i Bezjak u prvom a Abel i Espinho u drugom poluvremenu. Gosti su držali "nulu" do 35. minute a onda su Bugari načeli mrežu tima iz Luksemburga i do kraja su brojali do četiri. Ovim rezultatom Ludogorec je najvjerovatnije riješio i najmanju dilemu koji će tim nastaviti takmičenje.

Aktobe je zabilježio vrijednu pobjedu u gostima protiv Dinama iz Tbilsija, slavivši rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Neco u 51. minuti susreta i tako donio svom timu značajnu rezultatsku prednost pred revanš u Kazahstanu.

Malmo je negativno iznenadio svoje navijače odigravši mršavih 0-0 na domaćem terenu protiv latvijskog Ventspilsa. Gosti su došli da ostanu neporaženi u čemu su na kraju i uspjeli i tako ostali u realnoj igri za plasman u treće pretkolu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti