Minimalan poraz daje nadu za prolaz

Pretkolo Evropske lige

Minimalan poraz daje nadu za prolaz

Sarajevo je poraženo od Levskog rezultatom 1:0 u prvoj utakmici drugog pretkola Evropske lige.

Uvodni dio susreta protekao je u pravoj uspavanci, a lopta se uglavnom kretala po sredini terena, bez pravih prilika na obje strane. Ipak, kako se primicao kraj prvog poluvremena, obje ekipe su počele igrati sve življe.

U posljednjih 15tak minuta prvog dijela igre tempo igre je naglo živnuo, a prvi su golu Adija Adilovića zaprijetili Bugari, ali Cristovao nije bio precizan. U 35. minuti najbolja do tada prilika za Levski.

Asmir Suljić napravio je prekršaj na nekih dvadeset metara od gola Adilovića. Slobodan udarac izveo je Marcinho, a Adilović je fantastičnom intervencijom loptu izbio u korner.

Samo dvije minute kasnije, u 37. minuti, Angelov se oslobodio Čomora, ali ni on nije mogao savladati odlično raspoloženog Adilovića.

Nakon nekoliko minuta pritiska domaćina, Sarajevo je uzvratilo preko Husejinovića i Suljića, ali mreže se nisu tresle, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Sarajevo je od prve sekunde drugog poluvremeno navalilo na gol Ilieva, te stvorilo prilike preko Zorana Beloševića u 48. minuti, ali je golman domaćih krajnjim naporom odbranio.

Bh. predstavnik bio je bolji protivnik veći dijelom drugog dijela, ali kako to obično biva, nakon neiskorištenih prilika uslijedila je kazna. Levski je poveo iz jedne akcije koja nikako nije najavljivala pogodak, a strijelac je bio Rykov.

Do kraja susreta Sarajevo je imalo nekoliko prilika i bilo više nego ravnopravan protivnik najtrofejnijem bugarskom klubu. Ipak, do gola izabranici Dragana Jovića nisu stigli, ali i sa ovim porazom imaju dobre šanse da u revanšu na stadionu Koševo izbore prolazak dalje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.