Moratti definitivno napustio Inter

Otišao i sa mjesta počasnog predsjednika

Moratti definitivno napustio Inter

Bivši vlasnik Milana Massimo Moratti napustio je danas taj klub poslije gotovo punih dvadeset godina, podnijevši ostavku na mjesto počasnog predsjednika kluba.

Moratti je u Inter stigao 1995. godine i pod njegovim vodstvom klub je pet puta bio prvak Italije, četiri puta je osvajao Kup, isto toliko puta Superkup Italije, te je po prvi osvojena titula prvaka Evrope. Tu je i naslov pobjednika Kupa UEFA te Svjetsko klupsko prvenstvo. Moratti je do novembra prošle godine bio predsjednik Intera nakon čega je preuzeo ulogu počasnog predsjednika.

Predhodno je prodao 70% udjela u vlasništvu kluba indonezijskom bogatašu Ericku Thohiru.Klub napušta i njegov sin Angelomario, te dvojica dugogodišnjih saradnika Rinaldo Ghelfi i Alberto Manzonetto. Angelomario Moratti je, inače, prvi čovjek tvrtke Internazionale Holding Srl, koja u svom vlasništvu još uvijek drži 29% udjela u vlasništvu kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.