Osam golova na Malti: Sarajevo jedva do remija

FK Sarajevo u drugom pretkolu Evropske lige

Osam golova na Malti: Sarajevo jedva do remija

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva remizirali su večeras na Malti kod ekipe Hiberniansa 4:4 u revanš susretu prvog pretkola Evropske lige, no zahvaljujući pobjedi iz prve utakmice od 5:2, naš predstavnik je prošao dalje.

Hadžić je prvi zaprijetio na ovom susretu i to u četvrtoj minuti, ali je golman Hiberniansa Muscat odbranio njegov udarac. Hadžić je potom u 11. minuti imao još jednu veliku priliku. Gujić ga je sjajno uposlio, Hadžić je odlično šutirao, a lopta je pogodila prečku.

Ipak, samo dvije minute kasnije Sarajevo je došlo do vodstva. Suljić je lijepom asistencijom pronašao Hadžića koji pogađa sa nekih desetak metara za vodstvo od 1:0.
 
Uzvratili su potom domaći preko Farrugie i Cohena, no bez problema po Adilovića, koji je dobrao odbranio, da bi Dias potom donio izjednačenje golom u 22. minuti susreta.

Međutim, u narednom napadu Sarajevo stiže do vodstva. Husejinović pored dva igrača upošljava Suljića, koji prizemnim udarcem postiže gol za vodstvo od 2:1. Četiri minute kasnije novi gol u mreži domaćih. Sesar je izveo korner, a Hadžić je glavom poslao loptu ispod prečke za vodstvo od 3:1.

Ležernost igrača Sarajeva nakon trećeg gola dovela je do drugog gola za domaći tim. Izgubili su izabranici Dragana Jovića jednu loptu na sredini terena, Lima je uposlio Diasa koji sa sedam metara pogađa mrežu Adilovića za smanjenje vodstva na 2:3.

Pokušao je potom Hadžić u dva navrata ugroziti gol Hiberniansa, no Musvat je izašao kao pobjednik, da bi potom Farrugia golovima u 40. i 44. minuti preokrenuo rezultat na 4:3, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Nastavak igre donio je mnogo bolju igru Hiberniansa. Redale su se prilike pred golom Adilovića, no na sreću po našeg predstavnika nije bilo dobre završnice napadača Hiberniansa.

Sarajevo je bilo totalno nemoćno, a kako su igrali u nastavku govori dovoljno činjenica, da je ubacivanje Suljića u kazneni prostor bila najopasnija situacija pred golom Muscata. Ipak , u posljednjim trenucima Šunjevarić je pogodio za konačnih 4:4 iz prve prilike u nastavku utakmice.

Na kraju, iako ne možemo biti zadovoljni onim što su bordo momci pokazali u ovim utakmicama protiv Hiberniansa, možemo odahnuti jer su prošli u drugo pretkolo, gdje ih čeka Levski iz Sofije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.