Oscar ni na Playstationu ne daje lakše golove nego u Kini

Komična reakcija odbrane

Oscar ni na Playstationu ne daje lakše golove nego u Kini

Kineski klubovi su u posljednjih nekoliko prelaznih rokova trošili stotine miliona eura na pretežno istrošene zvijezde iz Evrope, ali njihov fudbal nije previše napredovao.

Najbolji dokaz tome je pogodak Oscara protiv Guangzhou Evergrandea u Kupu Kine, na utakmici u kojoj je njegov Shanghai SIPG kao gost slavio sa visokih 4:1.

Uprkos tome što Guangzhou važi za najbolji azijski tim, odbrana ovog kluba izgledala je smiješno kada je Oscar sa centra krenuo prema njihovom golu. Tačno je da je u tim trenucima Guanzhou imao dva igrača manje na terenu, ali je komično kako nikom od defanzivaca ovog tima nije palo na pamet da napadne Brazilca.

Naravno, majstoru poput Oscara nije bilo teško da veoma lijepo pogodi za ubjedljivih 4:1.

Za Guanzhou je donedavno nastupao Paulinho, koji sada igra u Barceloni, a zamislite samo kolika je razlika dijeliti svlačionicu sa ovakvim igračima i Messijem, Suarezom, Iniestom...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi