Pape preživio domaću blamažu, Bento nije
Foto: EPA

Otkaz selektoru Portugala

Pape preživio domaću blamažu, Bento nije

E. Škorić

Portugalski nogometni savez otpustio je Paula Benta nakon poraza na startu kvalifikacija.

Bentov ugovor s Portugalom je prijevremeno završen - nakon poraza od Albanije na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Podsjećamo, Albanci su slavili s 1:0 u Lisabonu, što je šokiralo portugalsku javnost. 

“Postignut je dogovor da se raskine ugovor s Bentom. To je zajednička odluka vodstva Saveza, a treneru zahvaljujemo na svemu što je učinio za našu reprezentaciju. U potrazi smo za novim selektorom, a njegovo ime objavit ćemo uskoro”, poručili su iz portugalskog nogometnog saveza.

Bento je vodio Portugalce na Svjetskom prvenstvu, ali neuspješno, jer su Cristiano Ronaldo i društvo ispali već u grupnoj fazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.