Sead Kolašinac prebačen u A tim Schalkea

Stoper bosanskih korijena

Sead Kolašinac prebačen u A tim Schalkea

Mladi, 19-godišnji stoper bh. korijena Sead Kolašinac, od naredne sezone nosiće dres njemačkog bundesligaša Schalkea.

Kolašinac je do ove sezone bio član juniorskog pogona ove slavne njemačke ekipe, a trener Schalkea Huub Stevens pozvao je mladog stopera, koji može igrati na mjestu defanzivnog veznog, u A tim.

"Philipp Hofmann i Sead Kolašinac su prebačeni u prvu ekipu i tamo će se nalaziti naredne sezone. Obojica su veoma predani igrači i treba im malo iskustva igranja na vrhunskom nivou. Obojica će dobiti svoju priliku", rekao je holandski stručnjak na kormilu Schalkea.

Kolašinac je rođen 20. juna 1993. godine u Karlsruheu i do sada je za U-19 reprezentaciju Njemačke odigrao 11 utakmica i postigao jedan gol, a kolike su kvalitete ovog mladića govori da je i kapiten njemačke U-19 reprezentacije.

S obzirom da ima pravo nastupa i za Bosnu i Hercegovinu, možda ne bi bilo loše da se nadležni pobrinu za kontakt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.