Stefan Maletić u Stuttgarter Kickersima naredne dvije godine
Stefan Maletić u dresu novog kluba (treći s lijeve strane)

Napustio Čelik

Stefan Maletić u Stuttgarter Kickersima naredne dvije godine

D. Kurbegović

Sutra je na Bilinom polju zakazana prozivka nogometaša Čelika. Izvjesno je da se nekolicina igrača neće pojaviti na okupljanju, a ono što je i od jučer zvanično da je stoper Stefan Maletić napustio klub.

Ovom 26-godišnjem defanzivcu istekao je ugovor sa Čelikom, a nije mu dugo trebalo da pronađe novu sredinu. Nakon nekoliko odrađenih treninga ovaj visoki i korpulentni stoper potpisao je ugovor sa njemačkim trećeligašem Stuttgarter- Kickersima na dvije godine.

Ovaj klub je u prošloj sezoni vodio grčevitu borbu za opstanak, te su na kraju ostali u ligi završivši na 17 mjestu od ukupno 20 klubova u trećem rangu nogometa u Njemačkoj.

Stefan Maletić je u prošloj sezoni za Čelik odigrao 19 utakmica od kojih je 16 počeo kao starter, a tri puta je ušao sa klupe. Postigao je jedan pogodak protiv Radnika u Bijeljini, te je zaradio ukupno tri žuta kartona. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.