"Sve je moguće, pa i eliminacija Srbije i Albanije "

UEFA razmatra sve opcije, tvrdi član Disciplinske komisije

"Sve je moguće, pa i eliminacija Srbije i Albanije "

A. Beganović

Prekinuti susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije još uvijek je top priča u fudbalskom svijetu.

Inostrani mediji spekulišu o tome kakvu će odluku donijeti Evropska fudbalska federacija, a za srbijanske medije o tome je govorio i član Disciplinske komisije UEFA-e, Rudolf Repka.

"Ne želim spekulisati težinom kazne jer postoji veliki broj mogućnosti, počev od suspenzije stadiona, preko novčanih kazni, pa do eliminacije iz takmičenja. Međutim, vjerujem da Srbija i Albanija neće biti kažnjene na najekstremniji način, iako Disciplinska komisija UEFA-e razmatra i o toj opciji", istakao je Repka za Kurir.

"Kazne neće biti poznate 23. oktobra. To je suviše kratak period za donošenje odluke. Inspektori UEFA-e prikupljaju dokaze i tek kad onibudu završili, na scenu stupa Disciplinska komisija. U četvrtak će biti samo poznata sudbina prekinutog meča, a kazne slijede tek na zasjedanju Disciplinske komisije nakon 4. kola kvalifikacija", dodao je Repka, član Disciplinske komisije UEFA-e i generalni sekretar Fudbalskog saveza Češke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.