Tanković briljirao na probi u Juventusu

Evropski velikani "ludi" za 16-godišnjim veznjakom

Tanković briljirao na probi u Juventusu

Muamer Tanković, 16-godišnji veznjak Norrkopinga, briljirao je na probi u torinskom gigantu Juventusu. Ima ponudu Stare dame, ali još uvijek je neodlučan u vezi svoje budućnosti.

Skauti Juventusa pratili su Tankovića nakon čega su ga pozvali na probni rad. U-16 reprezentativac Švedske bosanskohercegovačkih korjena u dresu torinskog giganta odigrao je dvije utakmice i postigao isti toliko golova, te tri namjestio.

Osim Stare dame za Tankovića su interes pokazali Manchester United, Chelsea, Inter, Milan, Hamburg... No, nisu to špekulacije, već su svi pomenuti klubovi kontaktirali menadžera 16-godišnjeg veznjaka.

Tanković je još uvijek neodlučan u vezi svoje budućnosti. Velike su šanse da još neko vrijeme ostane u Norrkopingu ukoliko dobije šansku u prvom timu, gdje se nalaze još dva igrača naših korjena, Armin Tanković i Riki Čakić.

"Dobro je bilo na probi, zadovoljan sam urađenim poslom. Juventus je želio da se vratim, ali imam ponude još nekih klubova, tako da želim dobro razmisliti. Ukoliko dobijem priliku u prvom timu Norrkopinga, vjerovatno ću tu još ostati", rekao je Tanković za SportSport.ba, dodavši:

"Želja mi je da zaigram u dresu Reala i da u El Clasicu postignem gol. Što se tiče reprezentacije Bosne i Hercegovine, nikad se ne zna. Sada igram za Švedsku i tu ću se maksimalno boriti. BiH posjetim uvijek kad mogu, jer tamo imam dosta rodbine. Tu zemlju nikada neću zaboraviti".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.