Veloso i Pereira na Bentovom spisku

Portugal igra protiv Kipra 2. septembra

Veloso i Pereira na Bentovom spisku

E. Škorić

Portugalski selektor Paulo Bento objavio je spisak na kojem se nalaze 23 igrača na koje će računati u nadolazećim mečevima kvalifiakcija za plasman na EP 2012. godine u Poljsku i Ukrajinu.

Na Bentovom spisku ponovo su se našli Miguel Veloso i Eliseu Pereira. Prvi je zadnji put u dresu Portugala igrao prije šest mjesesci u prijateljskom susretu s Argentinom, dok je Pereira, nogometaš Malage, nije igrao od 2009. godine.

Portugal 2. septembra igra u Nikoziji protiv Kipra, s kojim je u prvom susretu odigrao 4:4. Kipar ima dva boda, osam manje od Portugala.


Kompletan spisak:

GOLMANI: Eduardo (Benfica), Rui Patricio (Sporting Lisbon), Quim (Braga).

ODBRAMBENI: Joao Pereira (Sporting Lisbon), Rolando (Porto), Ricardo Carvalho (Real Madrid), Bruno Alves (Zenit St. Petersburg), Fabio Coentrao (Benfica), Pepe (Real Madrid), Silvio (Atletico Madrid).

VEZNJACI: Paulo Machado (Toulouse), Joao Moutinho (Porto), Raul Meireles (Liverpool), Ruben Micael (Porto), Andre Santos (Sporting), Eliseu Pereira (Malaga), Miguel Veloso (Genoa).

NAPADAČI: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Danny (Zenit St. Petersburg), Helder Postiga (Sporting Lisbon), Hugo Almeida (Besiktas), Nani (Manchester United), Silvestre Varela (Porto).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.