Aktuelni šampion tek u finišu slomio Unicaju

Euroliga, grupa C, 1. kolo

Aktuelni šampion tek u finišu slomio Unicaju

Aktuelni šampion Eurolige, grčki Olympiacos, savladao je Unicaju sa 69:61 u okvriu prvog kola ovosezonskog izdanja najelitnijeg košarkaškog klupskog takmičenja u Evropi.

Iako su se tokom prve tri četvrtine dosta mučili sa gostima iz Malage, košarkaši tima iz Pireja na kraju su tek u posljednjih deset minuta velikom serijom uspjeli preokrenuti rezultat i slaviti prvu ovosezonsku pobjedu, pitanje je da li je bilo zasluženo.

Vrijedi istaći da je španska ekipa tokom prvih 30 minuta imao konstantno vodstvo, a onda je u samom finišu uslijedio pad u igri Unicaje, što su branitelji titule u ovoj sezoni znali iskoristiti i rezultat preokrenuti u svoju korist.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Spanoulis i Brent sa 13 ubačenih poena, dok je u redovima Unicaje najraspoloženiji za igru bio dvojac Dragić – Vasquez. Oni su ubacili po 12 poena.

Euroliga, grupa C, 1. kolo:
Olympiacos - Unicaja Malaga 69:61

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.