Barcelona ne popušta: Poražen i Montepaschi

Euroliga

Barcelona ne popušta: Poražen i Montepaschi

M. Šljivak

Košarkaši Barcelone savladali su večeras na gostovanju u Sieni ekipu Montepaschija rezultatom 77:69.

Siena je odlično otvorila susret. Poveli su sa 10:0, a u jednom trenutku su imali i 15 poena prednosti tokom prve četvrtine 21:6. Barca se međutim uozbiljila, te su odigrali odlično završnicu prve dionice, pa je nakon prve dionice bilo samo dva poena prednosti za domaći tim 25:23.

Poenima Abrinesa nakon nešto više od dvije minute igre u drugoj četvrtini Barca je po prvi put povela 26:25, a to vodstvo do kraja nisu ispuštali. Do kraja poluvremena Barca je vodila, a na odmor su otišli sa pet poena prednosti 45:40.

U trećoj dionici Barca je povećala svoju prednost. Iako su imali i po 13 poena prednosti, a nakon 30 minuta igra imali su plus 10, 65:55. Dozvolila je Barca Montepaschiju da u završnici utakmice priđe na samo tri poena prednosti 72:69, ali su ipak Katalonci uspjeli povećati prednost u posljednjim sekundama na konačnih osam poena prednosti.

Nathan Jawai je sa 22 poena i 12 skokova predvodio Barcu u ovom susretu, a Joe Ingles je dodao 20. Kod Siene Bobby Brown je ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.