FMP priredio senzaciju izbacivši Partizana

Kup Radivoja Koraća

FMP priredio senzaciju izbacivši Partizana

Nakon Crvene zvezde i Radničkog, koji su sinoć izborili plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća, večeras su to isto učinili FMP Železnik i Mega Vizura. 

FMP je kreirao pravu senzaciju i nakon produžetka izbacio Partizan sa 95:89. Igrači Milana Gurovića su odlično iskoristili neigranje pola Partizanovog tima i slavili pobjedu. 

Nikola Čvorović je sa 27 poena i 11 skokova predvodio FMP do pobjede, Filip Čović je dodao 16, dok je u nedostatku glavnih zvijezda prvo ime Partizana bio Petar Aranitović sa 20 poena. 

FMP će u polufinalu igrati protiv Mega Vizure koja je sa 88:76 izbacila Crnokosu iz Kosjerića. U drugom polufinalu će igrati Crvena zvezda i Radnički.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.