Galata bez problema protiv Ulma

Galata bez problema protiv Ulma

M. Šljivak

U prvom susretu trećeg kola grupe L Eurocupa, Galatasaray je kao domaćin bez većih problema savladao ekipu Ulma rezultatom 82:66.

Domaći tim je od samog početka preuzeo kontrolu nad utakmicom, koju do kraja nije ispuštao. Nakon prve dionice Galata je imala plus pet 22:17, da bi na poluvrijeme otišli sa sedam poena prednosti 44:37.

I u nastavku susreta Galata bolje. Nakon 30 minuta dodatno su povećali prednost na 13 razlike 66:53, da bi mirnom igrom u završnici povećali prednost na konačnih plus 16.

Jamont Gordon je sa 18 poena predvodio Galatasaray u ovom susretu, dok je isti broj poena kod gostiju ubacio John Bryant.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.