Giannakis dobio otkaz

Olympiakos ostao bez trenera

Giannakis dobio otkaz

Nakon još jedne neuspješne sezone uprava Olympiakosa je odlučila raskinuti suradnju s trenerom Panagiotisom Giannakisom.

Legenda grčke košarke je ove sezone s Olympiakosom izgubio finale domaćeg prvenstva i Eurolige, uprkos tome što je na raspolaganju imao najskuplji tim Eurolige.

Ambiciozna uprava kluba mu je dovela igrače iz NBA lige, Linasa Kleizu i Josha Childressa, zatim sjajne Teodosića, Papaloukasa, Halperina, Penna, ali opet nije uspio.

Među potencijalnim nasljednicima se spominju Vujošević, Ivanović, Scariolo, Messina,  Pešić, Piangiani i još nekoliko velikih evropskih stručnjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.