Gilbert Arenas suspendovan

Nakon što je potegao pištolj na saigrača

Gilbert Arenas suspendovan

M. Skaka

NBA liga suspendovala je Gilberta Arenasa nakon što je ovaj, navodno, izvadio pištolj na klubskog kolegu u svlačionici. Arenas neće igrati, niti biti isplaćivan do daljnjeg.

“Iako je jasno da će Arenasovo ponašanje rezultirati dugotrajnom suspenzijom, a možda i neko težom kaznom, njegovo trenutno ponašanje dovelo me do zaključka da on nije sposoban da nastupi u jednoj NBA utakmici.”, rekao je David Stern u svojoj izjavi za medije.

“Prema tome, suspendujem Gliberta Arenasa na neodređeno vrijeme, dok se ne okonča istraga NBA lige.”, dodao je on.

Arenas je pod istragom zato što je donio odružije u dom Washington Wizzardsa, Verizon Center, te se sukobio sa saigračem Javarisom Crittentonom, navodno zbog kockarskog duga. Arenas je priznao da drži oružije u Verizon Centru “jer ga ne želi imati u kući, nakon što mu se rodilo dijete.”

Ironično, Washington Wizzards do 1995. godine zvali su se Washington Bullets, a onda je sad već pokoni vlasnik odlučio promijeiti ime jer je previše asociralo na nasilje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.