Jusuf Nurkić uspješno operisan, slijedi pauza od 3-4 mjeseca

Mladi bh. centar morao "pod nož"

Jusuf Nurkić uspješno operisan, slijedi pauza od 3-4 mjeseca

Jusuf Nurkić, koji je ove sezone uvršten u drugu najbolju rooki petorku, uspješno je operisao koljeno, a prema izvještaju Denver posta slijedi mu pauza od tri do četiri mjeseca.

Iz redova Denver Nuggetsa saopšteno je kako je operacija prošla uspješno, a mladog bh. centra je operisao Dr. Neal El Attrache s Klinike Kerlan-Jobe Orthopaedic iz Los Angelesa.

Ako cijeli oporavak prođe kako treba Nurkić bi se košarkaškim aktivnosti trebao vratiti u septembru. Ova operacija je nešto jako nezgodno za mladog igrača kakav je Nurkić, koji je ovog ljeta trebao raditi na poboljšavanju i usavršavanjusvog košarkaškog znanja, piše denverpost.com.

"Ja sam još uvijek mlad igrač. Jako ću puno raditi, jedva čekam da počne nova sezona", rekao je Nurkić nakon operacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.