Kuzmić i Đedović predstavljaju BiH na NBA draftu
Davis siguran prvi izbor drafta

Anthony Davis prvi izbor

Kuzmić i Đedović predstavljaju BiH na NBA draftu

M. Šljivak

Grad Newark u američkoj saveznoj državi New Jersey u noći sa četvrtka na petak po našem vremenu biće domaćin NBA drafta, na kojem će učešće uzeti i dva reprezentativca Bosne i Hercegovine centar Unicaje Ognjen Kuzmić i košarkaš Galatasaraya Nihad Đedović.

Našem dvojcu gotovo svi relevantniji košarkaški stručnjaci u SAD-u predviđaju siguran izbor u drugoj rundi drafta. Kuzmić i Đedović se nalaze u interesu nekoliko timova i pored Mirze Teletovića vrlo bi lako u narednim godinama mogli imati još predstavnika u najjačoj ligi svijeta.

Prvi pik Anthony Davis

Na večerašnjem draftu prvi izbor imaju New Orleans Hornetsi, a prvi pik je već mjesecima unazad poznat, a to je sjajni krilni centar sa univerziteta Kentucky Anthony Davis. Sa visinom od 208 centimetara i rasponom ruku od 231cm Davis ima apsolutno sve predispozicije da izraste u fantastičnog košarkaša. U NCAA je dominirao nad svojim rivalima, a očekuje se da sa dominacijom nastavi i u NBA ligi. Stilom igre nevjerovatno podsjeća na legendu Minnesote i Bostona Kevina Garnetta.

Draft sa velikim brojem kvalitetnih igrača

Ovaj draft smatraju jednim od najkvalitetnijih u historiji. Ekipe koje biraju i na nižim pozicijama mogu vrlo lako uzeti kvalitetnog igrača, a sve pozicicije osim prvog pika su relativno nepoznate. U moru kvalitetnih igrača ističu se imena Thomasa Robinsona (206cm) sa Kansasa, koji je fizički najspremniji igrač na draftu i koji već odmah može pomoći svakom NBA timu. Zatim tu je sjajni šuter sa Floride Bredley Beal, te sjajna krila sa Kentuckyja i North Caroline Michael Kidd-Gilchrist i Harison Barnes, koji je vjerovatno i najtalentovaniji igrač generacije.

Kvalitetnih košarkaša na ovom draftu je zaista puno i timovi će imati slatke muke koga izabrati na večerašnjem draftu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.