Mike Malone najavio odlazak Jusufa Nurkića
Foto: EPA

Sprema se trejd bh. centra

Mike Malone najavio odlazak Jusufa Nurkića

M. Šljivak

Jusuf Nurkić igra dosta dobro u dresu Denver Nuggetsa u posljednjih nekoliko utakmica.

Iako mu je minutaža određena učinkom srbijanskog košarkaša Nikole Jokića, bh. košarkaš svaki minut dosta dobro koristi, te je pružao sasvim dobre partije.

Međutim, Jokić i Nurkić ne mogu biti zajedno na parketu. Trener Nuggetsa Mike Malone preferira igru s Jokićem kao startnim centrom, što ne zadovoljava Nurkića.

Malone je priznao da bi do kraja prelaznog roka u NBA ligi Jusuf mogao biti dio trejda.

"Ekipa je mnogo bolja ofanzivno kada igra Jokić. Činjenica da Nurkić nema uvijek pravi stav prema igri, čini ga kandidatom za trejd", rekao je kratko trener Nuggetsa.

Nezadovoljstvo je prije nekoliko dana izrazio i Nurkić.

"Teško mi je. Imam 22 godine i ne želim da sjedim na klupi. Ipak, ostaviću sve u agentovim rukama", kazao je bh. košarkaš, koji je tako indikativno najavio mogući odlazak.

Nakon nove izjave Mikea Malonea, gotovo je sigurno da ćemo Nurkića u ostatku sezone gledati u dresu nekog drugog tima.

Interes za njega postoji. Najviše su se spominjali Boston Celticsi, koji bi gorostasa iz Živinica rado uparili s Alom Horfordom pod košem svog tima.

Bh. košarkaš je ove sezone na prosjeku od 9.3 poena i 6.7 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi