Oscar Robertson savjetuje Anthonyja da napusti Knickse

Carmelo Anthony na izlaznim vratima kluba

Oscar Robertson savjetuje Anthonyja da napusti Knickse

Jedan od najvećih NBA košarkaša svih vremena Oscar Robertson savjetovao je Carmelu Anthonyju da pod hitno napusti New York Knickse i pređe u neki drugi klub.

"Da sam na Carmelovom mjestu već danas bih napustio New York. Dok je dečko igrao u Denveru sve se svodilo na njega, mogao je šutirati koliko god je htio, a koliko god da je šutirao saigrači su mu govorili zašto nisi još. Imao je sve u svojim rukama". 

"U New Yorku je potpuno drugačija slika. U New Yorku šta god napravi uvijek će ga neko kritikovati da je malo uradio. Okružen je igračima koji također žele često šutirati, žele lopte za sebe, a ima ih i dosta koji su više povrijeđeni nego zdravi", istakao je učesnik 12 All-Star utakmica.

Carmelo Anthony je nedavno potvrdio da će razmisliti hoće li odraditi posljednju godinu ugovora u Knicksima ili će kao slobodan agent otići u neki drugi klub na ljeto. Za sada su zainteresovani LA Clippersi, Chicago i Houston.

Oscar Robertson je istakao da bi za Mela najbolja opcija bio prelazak u Houston gdje bi njegova karijera krenula uzlaznom putanjom, te da bi u Houstonu postoa igrač poput Duranta i Jamesa.

Melo je istakao kako bi za njega prioritet bio ostanak u New Yorku ukoliko bi novi predsjendik Phil Jackson uspio složiti dovoljno jaku ekipu koja bi se borila za naslov prvaka. U suprotnom bi svoje ambicije pokušao ostvariti u nekoj drugoj sredini.

Ukoliko Anthony ne prihvati znatno manji ugovor od aktuelnog onda bi se New York našao u velikim problemima zbog prekoračenja ograničenja u salary capu. Knicksi naredne sezone moraju na ime godišnjih ugovora isplatiti Amar'eu Stoudemireu 23,4, Tysonu Chandleru 14,6, te Andrei Bargnaniju 11,5 miliona dolara. 

Anthony može s Knicksima potpisati petogodišnji ugovor maksimalne vrijednosti 129 miliona dolara, dok bi u nekom drugom klubu mogao potpisati četverogodišnji ugovor vrijedan maksimalno 95,8 miliona dolara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.