Real otpustio šest igrača
Nakon šest godina Louisa Bullocka nećemo više gledati u dresu Real Madrida

Ettore Messina preuzeo stvari u svoje ruke

Real otpustio šest igrača

Nakon razočaravajuće sezone u kojoj nije osvojen niti jedan trofej uprava Real Madrida je dala odriješene ruke treneru Ettoreu Messini da složi momčad za narednu sezonu.

Jedan od najboljih evropskih stručnjaka je uručio otkaze šestorici igrača među kojima se nalaze četiri velika imena, jedan veteran i jedan igrač koji je trebao biti budućnost kluba. Messina ima sve ovlasti u dovođenju novih igrača kako bi se Real konačno vratio na puteve stare slave.

Otkaz je dobio Louis Bullock, 34-godišnji američki bek šuter koji je prethodnih šest sezona bio jedan od nositelja igre Reala, zatim Marko Jarić, srbijanski bek koji je u Madrid stigao iz Minnesote, pa sjajni litvanski šuter Rimantas Kaukenas, koji nije opravdao uloženi novac prilikom prošloljetnog dolaska iz Montepaschija.

Pored njih trojice Madrid napuštaju još Vladimir Dašić, Tomas Van den Spiegel i Travis Hansen. Dašić je doveden iz Budućnosti kao igrač koji obećaje, međutim, nije se naigrao u Realu, a nije se uspio nametnuti ni na posudbi u Gran Canariji. Hansen je u Dinamu iz Moskve igrao sjajno, ali je u Realu potpuno podbacio, dok je Belgijanac imao velikih problema s povredama.

U narednim danima se u Madridu očekuje dolazak velikih imena. Messina je kao nositelje igre novog Reala odredio mlade igrače Llulla, Tomića, Veličkovića i Vidala. Pored njih u klubu ostaju Lavrinovič, Reyes, Prigioni, Almond, Garbajosa, stigli su već D'or Fisher iz Maccabija i Sergio Rodriguez iz New York Knicksa, koji bi trebao biti prvi play.

Kao nova pojačanja se spominju Alan Anderson, bivši bek Cibone koji je dobio otkaz u Maccabiju, zatim Rudy Fernandez, član Portlanda koji bi trebao biti prva zvijezda novog Reala. Osim njih dvojice u klub bi trebala stići još dva poznata košarkaška imena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.