Valencia prvi finalist Eurocupa

Eurocup Final 4

Valencia prvi finalist Eurocupa

M. Šljivak

Košarkaši španske Valencije prvi su finalisti Eurocupa nakon što su u prvom polufinalu Final Foura u Moskvi savladali Lietuvos Rytas rezultatom 80:70.

Valencija je sjajno otvorila susret i nakon prve četvrtine imali su velikih 14 poena prednosti 29:15, a na poluvrijeme su otišli vodstvom od deset poena 42:32.

Treći period je donio ponovo bolju igru španskog tima. Izabranici Velimira Perasovića su sjajnom igrom povećavali prednost iz minute u minutu, pa je u jednom trenutku bilo čak i 20 poena prednosti.

Ipak, Lietuvos se nije predavao, pa je u posljednji period ušao sa minusom od samo 13 poena 61:48, da bi sredinom posljednje dionice poenima Babrauskasa došli na samo minus šest.

Međutim, snage za potpuni preokret Litvanci nisu imali, te je Valencija sasvim zasluženo došla do finala Eurocupa.

Nick Caner-Madley i Brad Newley su predvodili Valenciju sa po 12 poena u ovom susretu, Victor Claver i Nando De Colo su dodali po 10. Kod Rytasa Steponas Babrauskas je ubacio 21 poen.

Valencia će u finalu čekati pobjednika ruskog duela između domaćina turnira Khimkija i Spartaka iz St. Petersbourga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.