Warriorsi šokirali Staples Centar

Clippersi poraženi od Warriorsa

Warriorsi šokirali Staples Centar

M. Šljivak

Košarkaši Golden State Warriorsa savladali su večeras u Staples Centru Los Angeles Clipperse 109:105, te su poveli s 1:0 u seriji.

Clippersi su nešto bolje otvorili meč, ali su se Warriorsi bez većih problema vratili u  ovaj susret. Nakon prve dionice domaći košarkaši su imali pet poena prednosti, 29:24, ali su Ratnici u drugoj četvrtini zaigrali mnogo bolje. 

Uveli su Warriorsi utakmicu u egal. Igralo se većinom koš za koš, a na poluvrijeme se otišlo neriješenim rezultatom 52:52.

Nastavak je ponovo donio sjajnu košarku na obje strane. Golden State je fantastičnom igrom u trećoj četvrtini otišao na osam poena prednosti, pa su u posljednjih 12 minuta Clippersi ušli s rezultatskim minusom, 87:79.

Vratili su se domaći košarkaši u posljednjoj četvrtini. Ušlo se u neizvjesnu završnicu, da bi Golden State s linije slobodnih bacanja uspio da ode na tri razlike 108:105. Chris Paul je promašio dva odlučujuća bacanja, pa su na kraju gosti stigli do pobjede u ovom susretu.

Klay Thompson je s 22 poena predvodio Warriorse, David Lee je dodao 20 poena i 13 skokova, dok je Chris Paul na drugoj strani ubacio 28 poena, a JJ Redick 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.