Baltimore pobjedio San Francisco
QB Ravensa Joe Flacco

Tri utakmice na ''Dan zahvalnosti ''

Baltimore pobjedio San Francisco

M. Maksimović

Pomalo neuobičjano, tri utakmice 12.kola odigrane su na ''Dan zahvalnosti''. Green Bay je nastavio svoj niz protiv Detroita 15:27, Dallas se namučio protiv slabog Miamija (20:19), dok su Baltimore Ravensi u bratskom obračunu bili bolji od San Francisco 49ersa 16:6.

Packersi su nakon pobjede u Detroitu stigli do najboljeg omjera u istoriji (11:0). Presudna je bila treća četvrtina koja je pripala Packersima 17:0. Aaron Rodgers je pronašao Jamesa Jonesa, John Kuhn je dodao jedan TD, dok je Mason Crosby pogodio field goal za velikih 24:0 gostujuće ekipe. Do kraja utakmice Rodgers je kompletirao dva TD dodavanja za 307 osvojenih yardi, dok je QB Detroita Matthew Stafford imao čak tri presječena dodavanja.

Miami je protiv Dallasa imao na ulasku u posljednju dionicu vodstvo 16:10, ali su se Cowboysi vratili. Na kraju su do pobjede došli field goalom Dana Baileya sa istekom vremena.

John Harbaugh trener Baltimora je nadmudrio svog brata Jima Harbaugha koji predvodi San Francisco 49erse 16:6. Utakmica je odlučena u četvrtoj četvrtini. Joe Flacco je pronašao Dennisa Pitta za vodstvo 13:6 Ravensa nakon jednog dužeg napada, a priču je zaokružio Billy Cundiff field goalom za 16:6. Ekipi iza san Francisca je ovo tek drugi poraz ove sezone.

Rezultati 12.kola:
Detroit Lions - Green Bay Packers 15:27
Dallas Cowboys - Miami Dolphins 20:19
Baltimore Ravens - San Francisco 49ers 16:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.