Bolt: Plašim se dopinga

Bolt: Plašim se dopinga

A. Beganović

Najbrži čovjek na svijetu, Jamajčanin Usain Bolt rekao je danas da je svjestan da bi umiješanost u doping skandal mogao da ga košta atletske karijere.

"Svjestan sam da bi se oprostio od atletike da sam kojim slučajem bio umiješan u doping skandal. Ipak, to se neće desiti. Oduvijek sam se klonio tih stvari. Izbjegavam čak i suplimente iz straha da se sutradan ne pojave na listi zabranjenih sredstava", rekao je Bolt.
 
Svjetski rekorder na 100 i 200 metara tvrdi da je jedan od najčešće testiranih sportista na svijetu.
 
"Možda sam jedan od sportista koji je najviše puta išao na kontrole, posebno nakon obaranja svetskog rekorda. Izgleda da to mnogima nije dovoljno, ali ako žele, kontrolori mogu da naprave red ispred moje kuće. Što češće to rade, to će biti dobro za sport", dodao je Bolt.

Bolt se sa devetim vremenom plasirao u polufinale utrke na 100 metara, koje su na programu večeras od 20.45.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.