Bolt vs Blake: Najveći okršaj na Oi

Rivalstvo velikih prijatelja

Bolt vs Blake: Najveći okršaj na Oi

A. Haznadarević

Vjerovatno najzanimljiviji dueli na Olimpijskim igrama u Londonu bit će upravo okršaji dva sprintera sa Jamajke, Usaina Bolta i Yohana Blakea.

Inače dvojica velikih prijatelja, takmičit će se jedan protiv drugog u utrkama na 100 i 200 metara, dok će snage ujediniti u štafeti, koja će se trčati na 4x100 metara.

 

Dvadesetdvogodišnji Yohan Blake prvi put je slavio protiv tri godine starijeg Bolta prošle godine u Daeguu, kada se okitio titulom nakon diskvalifikacije najvećeg favorita zbog nepravilnog starta.

 

Da Bolt nikada nije imao jačeg protivnika, Blake je potvrdio i na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu, kada je istrčao četvrto najbrže vrijeme u historiji atletike (9,75), ponovo porazivši Usaina Bolta.

 

Blakea nisu iznenadile ove pobjede, budući da je Bolt imao problema sa povredama, koji je tada izjavio:

 

"Ja sam svjetski rekorder i to ću pokazati ljudima. Znam šta moram učiniti da se vratim u formu", samouvjeren je bio svjetski rekorder u trčanju na 100 i 200 metara.

 

Sada, nakon intenzivnih priprema, doktor Jamajčanskog tima Winston Dawes smatra da će Bolt biti onaj pravi, i da će biti na pravom putu da odbrani svoj set medalja koji je osvojio na prošlim Igrama.

 

"Vratio se potpuno spreman, Imao je jako, jako teške treninge i spreman je za utrku", istakao je Dawes.

 

Znajući da Blake izvlaći ono najbolje iz Bolta, zasigurno možemo očekivati novo rušenje rekorda.

 

"Ako budu idealni uslovi, vidjet ćemo nešto fantastično, zbog čega bi mnogi rekordi mogli biti oboreni", zaključio je glavni doktor jamačanskih sprintera.

 

Prvi okršaj Usaina Bolta i Yohana Blakea će biti na programu 4. avgusta u utrci na 100 metara, dok će tri dana kasnije imati novi duel u utrci na 200 metara. Utrka 4x100 metara je planirana za 10. avgust.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.