DeMarcus Ware tri godine u Denveru za 30 miliona dolara

Nakon devet godina Ware napustio Dallas

DeMarcus Ware tri godine u Denveru za 30 miliona dolara

Denver Broncosi su u samo dva dana prelaznog roka u NFL-u doveli tri velika pojačanjima s kojima, slobodno se može reći, u novu sezonu ulaze kao prvi favoriti za naslov prvaka.

Nakon što su jučer dogovorili dolazak cornerbacka Aqiba Taliba i safetyja TJ Warda, Broncosi su danas potpisali trogodišnji ugovor sa defensive endom Dallas Cowboysa DeMarcusom Wareom vrijedan čak 30 miliona dolara.

Ware je svih prethodnih devet profesionalnih sezona proveo u Dallasu s kojim se rastao sa suzama u očima, a čak sedam puta je biran za Pro Bowl meč lige.

Ware je u devet sezona zabilježio čak 117 sackovanja. Sedam uzastopnih sezona je imao najmanje 11 sackovanja, a samo je član kuće slavnih Reggie White imao više sezona sa najmanje 15 sackovanja u karijeri. White je imao pet sezona, a Ware tri.

Dallas je Warea birao kao 11. izbor prve runde drafta 2005. godine. Međutim, nakon sjajnih devet godina morali su se rastati, jer Dallas više nije imao mogućnost da plaća njegov skupi ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.